Стаття
27 Вересня

12463 Які косметологічні засоби Вам підходять? – поради лікаря

Жінки старіють по-різному: у однієї обличчя покривається дрібними зморшками, але зберігає при цьому чіткий контур, а в іншої обличчя опливає вниз, але залишається гладким. Cтаріння обличчя - індивідуальний процес, що залежить від типу шкіри, товщини підшкірної жирової клітковини і вираженості м'язового шару.

Типи старіння обличчя:

  • Стомлений
  • Дрібнозморшкуватий
  • Деформаційний
  • Мускульний

Зміни, властиві cтомленому типу, називають початковими ознаками старіння. Вранці, після сну обличчя виглядає відпочилим і свіжим, гладким і підтягнутим. До вечора тургор шкіри знижується, з'являються ознаки втоми, мішки під очима. Верхні повіки нависають, поглиблюється нососльозова борозна, куточки губ опускаються і носогубні складки стають прокресленими. Обличчя виглядає втомлено, але його овал, як і раніше, залишається чітким.

До такого типу старіння схильні жінки з овальною або ромбовидною формою обличчя, нормальної чи худорлявої статури. Шкіра з віком стає сухою і чутливою, набуває сіруватого відтінку і вимагає посиленого догляду. В’янення тканин супроводжується зниженням тонусу м'язів, порушенням лімфотоку і погіршенням кровопостачання. 

Сповільнити старіння шкіри обличчя допоможуть косметологічні процедури, спрямовані на поліпшення мікроциркуляції і лімфодренажу. Використовуйте тонізуючий крем, маски, сироватки, тоніки, класичний ручний масаж, дарсонвалізацію, мікроструми і інші апаратні процедури. Додатково рекомендуються ін'єкції вітамінних коктейлів на основі гіалуронової кислоти, хімічні пілінги.

Щоб дізнатися повний перелік косметологічних послуг Smart Medical Center, перегляньте прайс.

Дрібнозморшкуватий тип обличчя властивий жінкам з сухою тонкою шкірою, слаборозвиненою підшкірною жировою клітковиною і м'язами. У таких жінок немає пухких щічок і спокусливих губ - як правило, це вилицюваті особи з дрібними рисами, вираженим підборіддям, чітко окресленим носом, тонкими губами і мізерною мімікою, які зустрічаються серед європейців. Зазвичай, у 20 років ці жінки виглядають старше своїх ровесниць, зате з віком виграють в зовнішності.

Цей тип зберігає овал обличчя, без утворення брилів і другого підборіддя. Йому властиве всихання шкіри, зменшення її тургору і поява тонкої сітки дрібних зморшок-павутинок до 30 років. Основні прояви - гусячі лапки в куточках очей, горизонтальні зморшки на лобі, тонкі прокреслені носогубні зморшки, вертикальні зморшки над верхньою губою. На перший план виступає зневоднення шкіри, ослаблення її колагенового каркасу і зменшення тонусу м'язів.

Таку шкіру необхідно захищати від вітру, морозу і ультрафіолету, інтенсивно зволожувати, живити і тонізувати. З косметологічних процедур рекомендуються пілінги, ін'єкції зволожуючих препаратів, що насичують шкіру гіалуроновою кислотою, і препаратів ботулотоксину для усунення мімічних зморшок.

За деформаційним типом старіють обличчя жінок, що схильні до повноти, мають круглі обличчя з великими рисами, повними губами і щоками. Підшкірно-жировий шар шкіри під дією гравітації опливає вниз, втрачаючи з віком міцний колагеновий каркас. Важкі верхні повіки нависають, щоки опускаються і окреслюють глибокі носогубні борозни. У куточках губ промальовуються так звані «зморшки суму». Контури обличчя стають нечіткими, з'являються брилі і друге підборіддя. Такий тип старіння характерний для жінок слов'янської зовнішності. Усунути ефект можна за допомогою ліфтингу. Спочатку досить фейсбілдінгу, масажу, тонізуючих і моделюючих процедур, пізніше рекомендуються ін'єкції ботулотоксину і філери, потім - засоби пластичної хірургії. 

Мускульний тип зустрічається у жінок із азіатською зовнішністю. Мімічні м’язи в них розвинені дуже добре, тоді як підшкірно-жирова клітковина майже відсутня. Тому на такому обличчі довгий час взагалі не проявляються вікові зміни, а потім водночас м’язи слабішають та обвисають, обличчя ніби «висихає»: поглиблюються носо-губні зморшки та зморшки на чолі, порушується пігментація. При цьому шкіра щік залишається рівною та гладенькою, а контури обличчя зберігають чіткість до глибокої старості.

Рекомендується щодня приймати контрастний душ для обличчя, це позитивно вплине на еластичність судин та стан шкіри. Також не слід забувати про фейсбілдінг та правильне харчування. Важливо вживати продукти, багаті магнієм – нешліфований рис, авокадо, гіркий шоколад, моркву, гарбуз. Для боротьби зі зморшками використовують ботулотоксин і філери, а при виражених змінах вдаються до хірургічної підтяжки обличчя.

Матеріал підготувала Людмила Сторожук, лікар-дерматовенеролог-косметолог Smart Medical Center

Автор статті:
Smart Medical Center

Перетелефонувати за 7 секунд?

Саме зараз Вам телефоную...

Адміністратор
...

Скажіть, вам телефонували?

Добре
Гарного дня!

Спробуємо ще раз?

Телефонуємо...

Вибачте за незручності!

Передали у відділ
контролю якості.

Записатися на прийом

Контакти

Smart Medical Center на Оболоні

Приймає дорослих і дітей незалежно від світла та зв'язку

Пн-Нд 07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

станція метро «Мінська»
вул. Левка Лук'яненка (М. Тимошенка), 19
Оболонський район

Схеми проїзду: на метро / на машині

ЧатViberTelegramMessengerInstagramFacebook

3D турФотогалерея

Записатися Прокласти маршрут

Smart Medical Center на Либідській

Приймає дорослих і дітей незалежно від світла та зв'язку

Пн-Нд 07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

станція метро «Либідська»
вул. Джона Маккейна (Кудрі), 7-Б
Печерський район

Схеми проїзду: на метро / на машині

ЧатViberTelegramMessengerInstagramFacebook

3D турФотогалерея

Записатися Прокласти маршрут

Smart Medical Center на Чернігівській

Приймає дорослих і дітей незалежно від світла та зв'язку

Пн-Нд 07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

станція метро «Чернігівська»
просп. Леоніда Каденюка (Гагаріна), 17-В
Дніпровський район

Схеми проїзду: на метро / на машині

ЧатViberTelegramMessengerInstagramFacebook

3D турФотогалерея

Записатися Прокласти маршрут

Єдиний контакт-центр

07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

info@smartmedicalcenter.ua